ACA Nederland Intergroepvergadering

 

Notulen 9 mei

 

Starttijd : 13:00 – 16:00

 

Plaats : meeting per zoom

 

Lykele zit voor, Anouk notuleert

 

Gelezen : commitment to service p 601 BRB

 

Rondje groepen

 

Raymond, Zoom-host, organisator online meetings. Amsterdam dinsdagavond en woensdagavondmeeting. De dagelijkse skype-meetings worden goed bezocht.

 

Anouk, secretaris, vroeger altijd naar de zondagavondgroep Amterdam. Nu regelmatig naar skype-meetings.

 

Arjan, voor de laatste keer webmaster. Bezoeker van de woensdagmeeting Den Bosch en de skype-meeting op vrijdag

 

Lianne, Schiedam. Elke donderdagavond is de meeting nu op skype. Maandagavond in Rotterdam gaat ook ok. Skype gaat tot nu toe prima, maar wellicht overschakelen naar zoom.

 

Patricia, Schiedam. Deze meeting op de dinsdag is online op zoom. 

 

Joost, Antwerpen. Sinds een tijdje al op zoom, op zondag en ook op donderdagavond. 

 

Jolanda, komt regelmatig op de zondagavond Amsterdam en vrijdag in Alkmaar, tevens diverse skype-meetings én lid van het retreat-comité

 

Declan, gsr van de dinsdagavondmeeting Amsterdam. Aletta gaat deze positie waarschijnlijk overnemen. Wat opvalt bij de skype-meetings is dat alle meetings ineens in het Nederlands zijn. 

 

Lykele, voorzitter, en tevens gsr Eindhoven zaterdagochtendmeeting. De meeting is nu op zoom. Er zijn vrij weinig nieuwkomers…

 

Notulen

 

Er zijn een aantal correcties op de notulen : 

 

p.2 De kosten van het zoomabbonement zijn niet 17 euro, maar 34 euro

 

p.3 Naar aanleiding van de funktie van penningmeester van Arjan in de andere intergroep..Dit was tegen zijn eigen wens.

 

Commissierapporten

 

Secretaris : Secretaris heeft contact gehad met Christine van de AA. De AA-conventie in augustus, waar wij als ACA ook een plek in zouden krijgen, gaat niet door vanwege de corona-maatregelen. Men wil wel graag een online-conventie houden, vergelijkbaar zoals dat ca 2 weken geleden door ACA gedaan werd. Christine heeft mij de notulen van de laatste vergadering hierover toegestuurd. Zij zoeken ook mensen die weten hoe je zoiets aan kan pakken. In deze online-conventie zouden wij dan ook weer een plek kunnen krijgen. 

 

Tevens geeft Anouk aan dat zij nog 2 intergroepvergaderingen wil meedoen en daarna haar funktie wil neerleggen. 

 

Webmaster : De aankondiging van de retreat staat nu op de nieuwspagina. Het zou eigenlijk wenselijk zijn om de flyer, waarvan er nu al een voorproef is, op de voorpagina te zetten. Dit lukt niet, omdat het niet lukt om daar een afbeelding/plaatje weer te geven. 

 

Arjan legt uit hoe de website eigenlijk geboren is/samen valt met het bedrijfje van een Pools lid van de ACA-gemeenschap. De server komt van zijn bedrijf. Het is niet mogelijk de website te updaten en ook niet om er plaatjes of tekeningen op te zetten. De vraag is of Arjan het verhaal hieromtrent op papier wil zetten, zodat latere service-leden hier mee verder kunnen gaan. Arjan stemt daarmee in. 

 

Er geldt ook een aanbod van de WSO om bij hun server ruimte te krijgen en een programmateur. Het is echter niet mogelijk voor eén persoon om een nieuwe website op te zetten. Dit zal met een groepje moeten gebeuren. 

 

Penningmeester : Bonnie kon er vandaag helaas niet bij zijn, maar heeft wel een email + een financieel overzicht gestuurd. Wat daaraan opvalt is een groot bedrag voor een recente boekenbestelling. Anouk en Jason hebben die samen gedaan. Wij doen dat nog zo, omdat Anouk haar emailadres is gekoppeld met de registratie bij de WSO, ook om korting te krijgen en ook omdat er via credit card of paypal betaald moet worden. Anouk vordert dit bedrag direkt van Bonnie terug. 

 

Op zeker moment zullen de kosten voor het zoom-abbonement terugbetaald moeten worden uit de 7e traditie van deze meetings. Hoe kunnen we dit doen ? 

 

Literatuur : Jason kon ook helaas niet aanwezig zijn, maar stuurde tevens een overzicht. Indien gewenst zijn deze overzichten op te vragen bij de secretaris. We bekeken ze nu even snel in de screenshot. 

 

Declan zegt dat hij laatst iemand tegenkwam die voor ca 12 euro een BRB had gekocht in Engeland. Hoe kan er zon groot prijsverschil zijn ? Dit zou kunnen liggen aan de hoge zendingskosten en ook de belasting die de douane soms in meerdere, soms in mindere mate rekent. Wij hebben nog vrij recentelijk in een intergroepvergadering naar de literatuurprijzen gekeken en geconcludeerd dat zij redelijk zijn. 

 

Agendapunten

 

Zoomkanaal

 

Het zoomaccount is aangemaakt. Bonnie en Raymond zijn host. Wellicht is het mogelijk de retreat ook per zoom te doen, mocht het niet mogelijk zijn om die fysiek te houden. Het mag nog meer onder de aandacht worden gebracht, dat groepen gebruik kunnen maken van het zoomkanaal. De kosten zijn 34 euro per maand. Er moet een manier worden gevonden waarop zoom-groepen dan hun 7e traditie kunnen voldoen Hiervoor kan het centrale bankrekeningnummer van de IG worden gebruikt. 

 

De zoom-link kan eventueel op de site worden gezet, maar hier is wel een addertje onder het gras. Je zou zon link eigenlijk nooit in het openbaar willen zetten. Bij NA en CA waren hierdoor problemen ontstaan. Nu is het natuurlijk wel zo dat er een ‘waiting room’ is. De host kan een selectie maken. Weer is hier dus veiligheid wel een issue. 

 

2 intergroepen

 

Secretaris legt uit over de situatie met de 2 intergroepen. Dat Marc een internationaal georienteerd zoomkanaal is opgestart en dat de naam van ACA Netherlands heeft gegeven. Hij heeft hiervoor ook een 2eintergroep opgricht, nl nr 711. Wij hebben contact gezocht met WSO en gevraagd of wij hierover kunnen praten met Charlie of op EU-niveau Frederik. Ook wilden wij weten of onze eerder brief met onze zorgen over Marc bij hun was aangekomen en wat hun oordeel daarover was. En ook of het vertaalcontract van Marc ontbonden is en of wij een nieuwe persoon op die funktie kunnen zetten. 

 

Marc schijnt ook nu door WSO op het matje te zijn geroepen, oa wegens misdragingen jegens Arjan. Leden van de board of trustees zijn hier mee bezig. 

 

De IG 711 is op 31 december tot stand gekomen. Het besluit van de naamgeving is door 2 personen genomen. Dit mag eigenlijk helemaal niet. Arjan is toen min of meer geforceerd in de funktie van penningmeester. 

 

Wij zullen contact willen hebben met in eerste instantie Frederik (in laatste instantie Charlie) als hij daar ook klaar voor zal zijn. Bonnie is momenteel natuurlijk in bevalling etc, dan zullen we met een paar mensen, waaronder Anouk, hem tegemoet willen treden in een videogesprek. Het is belangrijk dat we dit collectief aanpakken, niet individueel. 

 

Pauze

 

Arjan neemt afscheid van ons als webmaster. Het is vandaag zijn laatste keer in de intergroep. Bedankt Arjan !!!!

 

Raymond wil zijn taak ad interim wel overnemen. Wij stemmen hierover en zijn er unaniem voor. 

 

Arjan zal de wachtwoorden van de website doorgeven aan Raymond en ook aan Anouk. 

 

Funktie-omschrijvingen

 

Bonnie heeft een aantal opmerkingen gemaakt en wij besluiten dat het een beetje teveel is om het vandaag te behandelen..

 

Lykele vraagt of er een apart emailadres voor de voorzitter is…Anouk antwoord dit is er momenteel nog niet, omdat het voorzitten vaak onder de secretaris-taak viel. Het is wel een heel goed idee, om een voorzitter-emailadres aan te maken. 

 

Retreat

 

Jolanda vertelt iets over de retreat. De commissie heeft elke 3 weken vergadering. Volgende keer zal er een thema worden bedacht. Het is op het moment nog niet zeker, of de retreat wel in fysieke vorm kan doorgaan. Kunnen we dan ook de 1,5 meter-afstand waarborgen ?  Een online retreat is een mogelijkheid op ons zoomkanaal eventueel. Wij zouden wel op redelijke termijn willen weten of het wel of niet door kan gaan. Zijn wij al 1000 euro zoiezo kwijt aan de locatie ? Hoe is dit financieel geregeld ? 

 

Antwerpen PI

 

De brief zou eventueel breder verspreid kunnen worden naar alle groepen. Raymond zegt dat nieuwkomers ook behoefte hebben aan ‘zachtere’  informatie. De heftigheid van de realiteit komt soms best hard binnen bij mensen. Het idee is om de vertaling door te sturen aan Anouk  zodat zij hem naar alle groepen kan verspreiden. De brief zou verder niet goedgekeurd hoeven te worden, want er stond al bij dat hij gebruikt mag worden. 

 

Predatory behaviour

 

Het idee is om hier in de nabije toekomst toch iets mee te doen. Bijvoorbeeld een centraal meldpunt. Bijvoorbeeld een emailadres of telefoonnummer van een vertrouwenspersoon. Hebben we mensen die dat aan zouden kunnen ? In zulke gevallen mogen wel namen worden genoemd. De anonimiteitsregel geldt hier niet. Dit wordt ook besproken in het BRB. Roofdiergedrag is inherent aan ACA. Er zijn veel mensen ook die nog niet goed de eigen grenzen kunnen aanvoelen…predatory gedrag kan zeer schadelijk zijn. Jolanda oppert het idee om een alinea in de format op te nemen. Dit is er wel al een beetje, maar we zouden er mensen nog bewuster van kunnen maken. Lykele brengt naar voren dat mensen het eerst in hun groep zouden moeten proberen op te lossen en in laatste instantie pas bij de Intergroep. In elk geval is het doorbreken van de dont trust dont feel dont talk regel erg belangrijk. Uiteindelijk beslissen we extra tekstfragmenten naar de groepen te sturen, die zij eventueel in hun format kunnen opnemen, met ook het advies erbij dat slachtoffers naar een ander lid kunnen uitreiken.

 

De volgende vergadering zal zijn op 27 juni om 13:00 uur…Wees welkom allen !