Intergroepvergadering ACA Nederland

 

Notulen 11 april 2020

 

Starttijd : 13:00 – 16:00

 

Plaats : Meeting per skype ivm corona

 

Lykele zit voor, Anouk notuleert

 

Gelezen : commitment to service blz 601/602

 

Rondje groepen :

 

Declan, dinsdagavond Amsterdam : De dinsdagavondgroep gaat momenteel niet door, omdat de Jellinek gesloten is. De  vervangende meetings op skype lopen goed.

 

Joost, Antwerpen : De Antwerpen zondag-ochtendgroep is nu online, ca 7 bezoekers

 

Anouk, Amsterdam + secretaris : Jellinek gesloten, meetingen zijn allemaal op skype nu

 

Bonnie, Eindhoven, penningmeester : groep loopt goed.

 

Arjan, bezoeker van woensdag Den Bosch groep, maar geen vertegenwoordiger, Webmaster : De Den Boschgroep heeft geen online-voortzetting, de vrijdagavond skype-groep gaat wel gewoon door net als altijd

 

Omar : bezoeker uit Antwerpen

 

Raymond, woensdagavond Amsterdam ( en host van de nieuw ontstane skype-meeting ) : Er zijn dagelijks 2 skype-meetings om 13:30 en om 19:00 uur. De meetings worden voor het merendeel in het Nederlands gehouden, met ook Nederlandse tekst.

 

Rina, Rotterdam-groep. De meeting loopt nu via skype, ca 8 mensen.

 

Lianne, Schiedam : We hebben een kleine meeting die in september gestart is, ca 4 – 6 mensen. De meeting wordt nu per skype gehouden.

 

Lykele, Eindhoven zaterdag : De groep is aan het experimenteren met een online-meeting. Er zijn 6 – 14 deelnemers.

 

Notulen

 

Zijn er opmerkingen/aanvullingen ? Ja, in de notulen kwam niet naar voren, dat Lykele zich al kandidaat gesteld had voor de voorzitter-functie

 

Commissierapporten

 

Secretaris : Vele wijzigingen van skype-adressen zijn doorgegeven aan de secretaris en ook aan de webmaster. Dit kan telkens nog worden gedaan, als er wijzigingen zijn met betrekking tot corona of anderszins.

 

Anouk geeft tevens aan langzaam aan, zo in de termijn van ca 2 intergroepvergaderingen te willen stoppen met de secretarisfunctie

 

Penningmeester Bonnie: niet veel nieuws

 

Literatuurpersoon Jason niet aanwezig

 

Webmaster : inderdaad veel wijzigingen op website in meeting-gegevens

 

Open functies

 

Vertaalcommissie : er is geen kandidaat voor deze functie

 

Vaste voorzitter : Lykele is kandidaat. Zij was al stage-voorzitter en wil nu de funktie op zich nemen voor de periode van 1 jaar.

 

Lykele neemt even afstand en er wordt gestemd. Unaniem wordt zij ingestemd als nieuwe vaste voorzitter.

 

Agendapunten

 

Nieuw ontstane situatie ivm corona/zoomkanaal

 

De discussie gaat snel over of het wenselijk is een zoomkanaal te openen en beheren vanuit de intergroep. In Antwerpen/Belgie hebben ze daar ook een geopend. De kosten worden betaald uit de 7e traditie. Een abonnement kost 17 euro per maand. Wel moet er worden betaald met een persoonlijke credit card of met paypal. Ook moet er een host aanwezig zijn en eventueel een co-host. Zonder host is het onmogelijk een meeting te houden. Zoom biedt veel meer mogelijkheden dan skype en het is makkelijker om mensen uit te nodigen. De zoom-kwaliteit schijnt veel beter te zijn. Wel zijn er vraagtekens bij de veiligheid van zoom. Maar veiligheid is voor alle programmateurs problematisch. Wij zouden als intergroep de mogelijkheid aan de groepen willen bieden, maar het zou altijd hun eigen keus zijn of ze skype of zoom willen.

 

Als we het willen doen, moet er ook iemand beschikbaar zijn om het op te zetten. Raymond wil hier wel graag een rol in spelen.

 

Er wordt gestemd om een zoom-kanaal op te zetten, 5 stemmen voor, 3 onthouden zich, niemand tegen.

 

Raymond zal ook een back-up nodig hebben. Het opzetten is niet veel werk. Alle meetings moeten 1 x ingesteld worden. Voor elke meeting moet er een voorzitter/host zijn. De penningmeester moet de account email-technisch aanmaken

 

Er bestaat ook de mogelijkheid om een pakket te nemen waarbij het mogelijk is meerdere meetings op één tijdstip te hebben.

 

Pauze

 

2 intergroepen

 

ACA Nederland. Wat vinden we ervan dat er nog een intergroep bestaat met die naam ? Hoe kunnen we de tenaamstelling van de 2e intergroep veranderen ? We wachten even af tot Bonnie contact heeft gehad met de WSO. Ook willen we dan duidelijkheid omtrent de status van het vertaalcontract. Staat dat op persoonlijke titel of op intergroep. Is ons vertaalcontract van onze intergroep nu open ?

 

Tevens vragen wij aan Arjan om een keus te maken. Hij heeft nu in beide intergroepen een funktie. Bij ons als webmaster en in de andere intergroep als penningmeester. Wij vragen aan hem om een keus te maken. Arjan geeft aan van beide funkties te willen afzien.

 

Funktie-omschrijvingen

 

Alles staat in de notulen van vorige keer. Anouk moet ze nog goed doorlezen…Mensen kunnen nog per mail reacties doorgeven, dan kunnen we de funktie-omschrijvingen volgende keer direkt goedkeuren.

 

Tevens moet er in de funktie-omschrijvingen komen, dat kandidaten actief de stappen moeten werken met een sponsor en er moet een termijn aan de funktie worden gesteld, bijv 1 jaar.

 

Retreat

 

De retreatcommissie heeft elke 3 weken vergadering. Het gaat goed. We zouden nu in de groepen ook een vooraankondiging voor de retreat kunnen doen, die in het weekend van 30, 31, 1 oktober/november zal plaatsvinden. Als mensen vroeg boeken, kunnen ze vroegboekkorting krijgen.

 

AA-conventie – Anouk gaat informeren

 

Antwerpen PI

 

In Vlaanderen was er een documentaire op de tv rond mishandeling en familie-disfunctie, die diepe indruk heeft gemaakt. De groepen in Antwerpen zouden graag naar hulpverleners willen toegaan, om ons programma bekend te maken. In het foldertje over Public Information staat een voorbeeld brief om naar hulpverleners te sturen. Zij zouden deze tekst graag willen vertalen en gebruiken. Moet er dan toestemming of goedkeuring voor de vertaling worden gevraagd aan de WSO ?

 

Bonnie : je mag 5 paginas vertalen zonder goedkeuring.  Wat zijn precies de regels ? Kunnen we dit rechtstreeks aan de WSO voorleggen of moeten we dan bij de EU-vertalingen zijn van Marc ? Als we maanden moeten wachten op de WSO voor een kleine tekst, is dit dan wenselijk ? Wordt het dan niet te ingewikkeld ? We zullen gaan checken bij de WSO hoe het zit.

 

Predatory Behaviour

 

Roofdiergedrag komt toch met enige regelmaat voor in de groepen op verschillende plekken. Sommige mensen zijn opgevoed door narcistische personen en spreiden zelf ook narcistisch gedrag ten toon in de groepen. Je zou daarvoor een kaart op tafel kunnen zetten, zo’n kaart bestaat al vanuit de WSO of een meldpunt of vertrouwenspersoon instellen.

 

Opdracht voor de volgende keer is de comline over predatory behaviour door te lezen en hier evt ideeen voor te creeren

 

We doen nog een rondvraag, waarbij meerdere malen ‘’fijne vergadering !’ wordt genoemd en vervolgens sluiten we af met het serenity prayer.

 

De volgende vergadering zal zijn op zaterdag 9 mei en dan waarschijnlijk ook per skype of zoom…