Intergroepvergadering ACA Nederland

Notulen 8 december 2019

Starttijd :  13:00 - !6:00 uur

Plaats : Bossche Steunpunt Zelfhulp, Sonniusstraat 3, Den Bosch

 

 

Anouk zit voor, Anouk notuleert

 

Gelezen : commitment to service blz 601/602

 

Rondje groepen :

Lykele, Eindhoven : grote gezonde groep, soms zelfs 18 mensen

 

Arjan, webmaster, woensdag Den Bosch + skype, : beide groepen gaan goed. In Den Bosch 3 a 4 mensen, bij de skype-groep 5 a 10…Bij de woensdag in den Bosch is een experiment met zoom-deelname gedaan…Dit liep niet goed, het geluid was te zacht.

 

Dirk, Peer : Dirk wil de meeting opzeggen. Hij heeft 3 x alleen gezeten. Hij heeft geen steun van Antwerpen of Eindhoven ondervonden

Tevens wil Dirk het vertalingscontract opzeggen. Hij blijft wél betrokken bij Intergroep.

 

Bonnie, Penningmeester, tijdelijk eventscoordinator, Eindhoven Zaterdag. Zie Lykele.

 

Rina, Rotterdam + Schiedam : Wij hebben momenteel een roulerend vertegenwoordiger. Bij de Rotterdamgroep zijn sinds kort ook mannen welkom. De Rotterdamgroep loopt goed, soms tot 18 bezoekers…Schiedam loopt ook goed.

 

Het boek wat aan Peer was gedoneerd gaat nu naar Schiedam.

 

Anouk, Amsterdam zondagavond : Alle meetings in Amsterdam lopen ok 

 

Jeroen, zaterdagochtend Amsterdam : Zaterdagochtend loopt heel goed. De groep wil een ACA-dag organiseren. Financieel zitten ze zeer ruim. Het gemiddelde aantal bezoekers is 10 tot 14. Er zal worden afgedragen aan WSO en IG

 

Dinsdagmeeting Amsterdam : 6 – 10 bezoekers, loopt goed.

 

 

Arjan vertelt dat Marc zich kandidaat heeft gesteld als vice-voorzitter literatuur voor Europa. Tevens heeft Marc een nieuwe Nederlandse intergroep opgezet. Die Intergroep zou de 12 & 12 kunnen uitgeven. De Intergroep gaat er met mijn werk vandoor…Zo meent Marc. We zouden het beste kunnen praten met de WSO. Charlie heeft hierin hulp aangeboden…We zouden op papier moeten zetten, wat er gedaan kan worden voor één intergroep. De meetings die online zijn, zijn lid van Marc’s intergroep. Dit alles gaat via het zoomkanaal.

Er is echter nooit toestemming gevraagd om het zoomkanaal, wat op persoonlijke titel staat, te gebruiken voor ACA – meetings. Zoom is privé, Arjan en Marc betalen en het staat op Marc’s email.

 

Webmaster : De NL vertalingen van Waslijst, stappen en tradities en nog e.e.a. staan al ruim een half jaar op de NL en WSO websites. Het format echter niet.

 

Penningmeester : Loopt goed. Jason werkt met tikkie, dat werkt goed.

 

Vertaalcoordinator : Teleurstellend dat het werk wat goed op stoom was stil is komen te liggen. Gevoel dat het vice-voorzitterschap op mijn bord is geschoven. Het vertaalwerk is blijven liggen. Ik had er eerst plezier in, maar nu niet meer. Geen enkel contact met andere leden vertaalgroep gehad. De vertaalcommissie funktie blijft open. Lykele is nog wel bezig met vertalingen. Jeroen heeft toegang tot de google-drive…Het wachtwoord zal veranderd moeten worden.

 

 

Open funkties :

Eventscoordinator. Maaike is verkiesbaar voor deze funktie. Het gaat om een tijdelijke invulling waarbij zij meeloopt met Bonnie. Maaike heeft al eerder conventies georganiseerd in een ander stappenprogramma. Werkt met een sponsor in een ander programma, heeft service gedaan op verschillende niveaus..Er wordt unaniem besloten, dat zij een jaar gaat meelopen met Bonnie.

 

De funktie vaste voorzitter van de intergroep is ook open. Lykele wil hierover denken om dit op zich te nemen. Bij de notulen zullen ook de funktie-voorwaarden voor deze funktie worden meegestuurd.

 

 

Rosanna en Susan komen nog binnen, beiden afgevaardigden van de zondag-groep Den Bosch. De Den Bosch-groep begint weer aan te trekken en te groeien. De deelnemer,die voor spanningen zorgte is uit de groep gezet. De serviceposities zijn beter vervuld.

 

 

Locatie retreat :

in Nederland is alles veel duurder. Voeren is het goedkoopst. Eikholt in Heeren lijkt heel ok in een mooi bosrijk gebied. De catering moet dan alleen nog apart geregeld worden. Er moet een flyer gemaakt worden. Mike gaat de boeking doen. Elizabeth kan de boeking ook doen. De factuur moet naar Bonnie.

 

Roterdam had als onderwerp ingebracht : kinderen en teenagers op meetings.  In Rotterdam was een keer voorgekomen dat iemand van 14 aan de meeting wilde meedoen. Het is een aantal keren gebeurd. Eventueel zou er een alateenmeeting kunnen worden opgezet. Anouk zegt dat het autonoom per groep bepaald kan worden, in hoeverre je kinderen/jonge mensen toelaat.

 

 

De volgende intergroepvergadering zal zijn op zaterdag 1 februari in Rotterdam. De locatie zal zijn : Boumankliniek, Prins Constantijnweg 131 in Rotterdam. De vergadering duurt van 13:30 – 16:30.